ANGRY BIRDS KALAS

Här kommer inspiration till ett Angry Birds Kalas:

inbjudanangrybirds

Inbjudningskorten. Födelsedagsbarnet målades till favoritkaraktären Red i Angry Birds the movie. Vi tog kort och la till text på bilden. Sedan beställde vi fotokopior som vi skickade till gästerna.

angrybirdskalas

Vid dörren satte vi upp en bild som välkomnade kalasgästerna. Bilden laddade vi ner från internet, skrev till personlig text och skrev ut med hjälp av skrivaren. Vi stoppade pappret i en plastficka innan vi satte upp den med dubbelhäftande tejp.

Angrybirstshirt

Födelsedagsbarnet passade in i temat 🙂

angrybirdsdryck

Grön krusbärsläsk fick agera välkomstdrink. Bilder på Bad Piggies sattes fast på glasen med hjälp av limpistol, dubbelhäftande tejp går lika bra.

dukningangrybirds

Dukningen gick i blått och rött. Röda och blåa ballonger satt i rader över bordet.

grisgurkor

Gurkskivor blev till grisnäsor med hjälp av ett sugrör. Bild på en gris för att förtydliga.

slangbellaangrybirds

En slangbella på Angry Birds kalaset kändes givet 🙂 Ett nedslaget jordankare med en regel i är grunden för slangbellan. I reglarna sitter en cykelslang som är väl fastsatt med brickor och skruv. För oss fungerade en studsboll i lagom storlek bäst att skjuta iväg. Ett gäng kartonger att skjuta ner. Gröna bollar som vi målade grisansikten på med vattenfast tusch fick agera grisar.

angrybirdstårta

Angry Birds figurer köpta i leksaksaffär dekorerades tårtan med. Grillpinnar limmades fast under figurerna som sedan stacks ner i tårtan. Slangbellan är gjord av glasspinnar och en gummisnodd. Godisägg sattes ihop med hjälp av kristyr.

smällabadpiggies

Dagen innan kalaset blåstes ett gäng gröna ballonger upp. På en del av ballongerna målade vi grisansikten med en permanent tuschpenna. Vi förvarade ballongerna i stora sopsäckar tills det var dags att leka med dom. Vi hällde ut alla ballonger på studsmattan. Barnen fick sätta på sig hörselkåpor för att skona hörseln. Nu var det dags att smälla alla ballonger!

Smällaballonger

En hit hos barnen!

angrybirdsgodis

När barnen hjälpt till att samla ihop alla smällda ballonger fick dom Angry Birds godis.

fågelbo

Det här fågelboet är gjort av salta pinnar och godisägg. Ett tips är att ställa ett glas uppochner i mitten av tallriken. Lägg salta pinnar runt glaset. När du är nöjd med mängden salta pinnar lyfter du försiktigt bort glaset och häller godisäggen i mitten.

fågelmat

Nästa inlägg

ADVENTSKALENDER MED LOTTER