FORTNITEKALAS

I lördags hade vi Fortnite-kalas här hemma. Ett uppskattat tema då det är många barn som spelar Fortnite.

Kalasgästerna visste inte temat i förväg. Dom möttes av Fortnitemusik på garageuppfarten och kunde då lista ut vad temat var. Vi hade på Fortnitelåtar i bakgrunden under kalaset. Sök ”Fortnite” på Spotify så kommer ett gäng låtar upp.

slurp juice

Välkomstdrinken var såklart Slurp Juice 🤭 Letade och letade efter blå läsk men hittade ingen. Så det fick bli Sprite med en liiiten droppe blå karamellfärg. Googlade ”slurp juice” hittade en bra bild, skrev ut och fäste med tejp på burken med tappkran.

fortnite kalas

Alla barn fick sitta på filtar. Under filtarna la vi liggunderlag så det skulle bli lite mjukare. Hängde ett blått tyg över så det skulle bli en mysig känsla. Googlade upp en bild på v-bucks (valutan i Fortnite), skrev ut, klippte ut och fäste med dubbelhäftade tejp på filtarna. Discokula kändes givet.

fortnite birthday

Kalaslek blev sätta svansen på Pinata-Laman 😊 Många härliga skratt!

lama fortnite

lama pinata

pinata

sätta svansen på

Jag ritade upp laman på en kartongbit. Klippte ut den. Limmade fast ett enfärgat lila papper på huvudet. Klippte ut remsor av silkespapper som jag limmade fast på kartongbiten. Limmade bara högst upp på remsan så den hängde löst nertill. Sedan klippte jag fransar. På med nästa remsa och så fortsatte jag till hela laman var fylld. Ögat klippte jag ut i lite tjockare papper och så en svart pupill. Laman i Fortnite ser så här galen ut 🤣 Av presentsnöre gjorde jag svansar som jag märkte med alla barnens namn. När det var dags för leken satte vi en tejpbit på varje svans så svansen skulle fästa på laman.

cupcakes camouflage

fortnite tårta

Vi skippade tårta då sonen inte gillar det. Istället gjorde jag camouflage-cupcakes (delade upp smeten i 3 olika fäger) med frostig på. Tog en svart tallrik. I mitten på tallriken la jag en papperstallrik som jag vänt ”ut å in” på. Ställde sonens cupcake på den. På det sättet kom den högre upp så det blev lite tårtliknande och kamouflagemönstret lyftes fram. Skrev ut små bilder på olika fortnite-danser som jag limmade fast på tandpetare. Pimpade tårtan med ljus, fortnite-danserna, flaggor och tomtebloss.

camouflage cupcakes

Skrev ut bilder på träbyggen i Fortnite. Tejpade fast bilderna på glas och ställde salta pinnar (träbitar) i glasen.

fortnite kalas

På TGR köpte jag en pappkista. Gjorde röda band med vita kors i paint. Skrev ut, klippte och tejpade fast runt marshmallows så dom såg ut som ”med kits”.

med kits

Innan barnen gick hem fick dom en varsin godispåse. Godispåsen var blå som Battle bus (en buss-luftballong) som spelarna åker i innan dom ”droppar” ner på valritt ställe på kartan i spelet. För att förtydliga skrev jag ut kartan från spelet och ställde bredvid godispåsarna.

godispåse

Det blev ett lyckat kalas och sonen somnade med ett leende på läpparna ❤️

Nästa inlägg

MYSTISKT SPINDELNÄT