HALLOWEENFEST

Här kommer inspirationsbilder till Halloweenfest.

halloweenkalas

Häll upp LÄSKIGT GODIS i olika glasskålar. Fladdermöss, löständer, hjärnor, maskar, döskallar…

giftig

GIFTIG DRYCK Detta rekommenderas inte till barn som inte förstår att man annars inte får dricka något med varningssymbol. Här har vi skrivit ut bilder och fäst fast på PET-flaskor med läsk i läskiga färger. Det går lika bra att rita egna etiketter.

spindelkakor

Dessa SPINDELKAKOR är gjorda av Oreokakor, Skittles-godis, lakritsremmar och kristyr. Kristyren är färdigköpt på tub då vi tycker den är lätt att arbeta med. Använd vilka sorts kakor och godis du vill och släpp loss kreativiteten! Tryck in lite kristyr mellan kakorna där du vill att benen ska sitta. Tryck till lakritsrembenet i änden och tryck sedan in det mellan kakorna. När alla ben är på plats så lägger du två klickar kristyr där du vill ha ögonen och trycker sedan fast ögonen i kristyren. Pupillerna är små bitar lakritsremmar fästa med kristyr.

spökmarsmallows

SPÖKMARSHMALLOWS Trä på marshmallows på grillpinnar. Smält mörk blockchoklad i vattenbad eller i mikron (se anvisningar på förpackningen). Ta t.e.x. en tandpetare och rita dit ansikten på marshmallows med den smälta chokladen. Låt stelna.

monstermarsmallows

MONSTERMARSHMALLOWS Trä på marshmallows på grillpinnar. Smält vit block- eller bakchoklad (se anvisningar på förpackningen). Droppa i någon droppe valfri karamellfärg. Doppa marshmallows i chokladen. Tryck dit en godis som passar som öga i chokladen innan den stelnat. Pupillerna gjorde vi av en liten bit lakritsrem. Munnarna är smält choklad. Låt stelna. Förvara i kylskåp.

För att få marshmallowspinnarna att stå upp så kan man t.e.x. ställa dom i en skål med socker eller trycka ner dom i frigolit.

halloweenvälkomstdrink

Scooby Doo tar av den läskiga Välkomstdrinken (grön läsk).

halloweendukning

Har har vi använt spetstyg och hängt i takkronan och lagt som dekoration längst bordet.

halloweenduka

Lyktorna har vi pysslat. ”Blodiga Lyktor” och ”Halloween Lyktor”.

halloweengodis

Nästa inlägg

SKYNDA PÅ ELLER SAKTA NER MOGNADEN AV BANANER