RAYMAN KALAS

Tv-spelet RAYMAN valde sonen som tema när det vankades 6-års kalas.

välkomstdrink

Välkomstdryck 🙂

raymankalas

Vi fixade ett långbord. Ena delen som en grön djungelbana och andra delen som en blå undervattensbana. Billiga blå och gröna tyger köpte vi på en outlet och hängde upp över borden.

raymans

För gästerna som inte visste vad Rayman var för något förtydligade vi det genom att sätta bilder på borden.

raymanparty

raymanparty

rayman

raymanbirthday

Vi skrev ut bilder på olika karaktärer från Raymanspelet. Under varje bild skrev vi en gästs namn. Då höll alla reda på sina glas och det blev ett roligt inslag på bordet.

raymanfood

Det finns en bana i Rayman med korvar. Så korv med bröd fick det bli till mat. I en annan bana finns det vattenmeloner.

raymanfoodie

raymancake

Tårtan var en bildtårta med Raymanmotiv.

döskallegodis

Döskallegodis köptes i storpack hos MATSMART

rayman

Sedan blev det dags för lekar. Alla barn var i ett lag. Dom skulle utföra uppgifter. Klarade dom uppgifterna fick dom ”Lummar” (gula figurer) att tejpa upp på detta papper. När dom samlat ett visst antal kom dom upp i bronsnivå, sedan silvernivå och till sist guldnivå. När dom kommit upp i guldnivå fick dom leta i trädgården efter 3 blåa gubbar (Teensyer). När dom hittat alla 3 så fick dom en varsin vattenpistol som pris.

lekarkalas

Här hade vi i förväg staplat klossar på olika sätt. Vi gjorde tre olika sträck. Barnen fick alltså en stor hög med massor olika klossar. Vi delade in barnen i grupper. Varje grupp skulle försöka stapla klossar så dom nådde precis upp till sträcket, inte över och inte under.

kalaslek

drake

Vi skrev ut en bild på ett drakansikte från Rayman. Limmade det på kartong och gjorde en mask.

Draken hade tagit massor med Lummar (gula figurerna) för att vi druckit av hans DRAKDRYCK. Nu skulle barnen hämta Lummarna utan att bli tagna av draken. Blev dom tagna fick dom ställa sig och se ut som bubblor, för i Rayman blir man bubblor om man blir ”tagen”. Och precis som i spelet blev dom räddade och kunde springa igen om någon annan kompis tog på dom.

raymandrake

Det blev ett roligt kalas och sonen somnade mycket nöjd på kvällen 🙂

Nästa inlägg

HÅLL TEPÅSEN PÅ PLATS