MYS ÖVER ÖPPEN ELD

Här kommer tips på två enkla och supergoda saker att förbereda hemma och sedan tillaga över öppen eld. Det går jättebra att tillaga på grillen också.

INBAKADE KORVAR

Färdigköpt Pajdeg eller Pizzadeg (1 rulle, ca 200 gram räcker till 10 korvar)

Grillkorv

Skär pajdegen i långa remsor. Vira degremsorna runt korvarna. Nyp ihop degen ute i ändarna så den sitter ordentligt. Lägg i en påse. När det är dags att grilla träs korvarna på pinnar och grillas tills degen fått fin färg.

inbakadkorvgrillakorv

GOTT I STRUT

Glasstrutar

Choklad i alla möjliga smaker och varianter

Marshmallows

Kakor

Bär

Frukt

gottgodisbuffe

Här är det smaken som avgör vad som stoppas ner i strutarna. När strutarna är fyllda lägg dom i grillfolie. Lägg foliepaketen på grillgaller och vänta tills härligheten smält. Tänk på att innehållet blir väldigt varmt så låt strutarna svalna en stund innan barn får dom.

glasstrutgrilla

Att få fylla sin egen strut kan vara en väldigt mysig aktivitet på kalas eller fester. Märk folien med namn så är det lätt att hålla reda på vilken strut som är vems.

En ljuvlig efterrätt!

efterrättpågrillen

TÄNDKOTTAR

Tändkottar är suveräna att tända med. Kottarna tänds lätt och brinner en bra stund så brasan hinner ta sig.

Du behöver:

Torra kottar

Stearin (t.ex. ljusstumpar)

Paraffinljus är en riktig miljöbov så använd inte det! Svanenmärkta stearinljus är det allra bästa.

Lägg stearinet i en glasburk eller metallburk som du inte är rädd om. Ställ burken i vattenbad i en kastrull. Sätt på plattan och vänta tills stearinet smält. Doppa ner kottarna i stearinet och lägg dom på bakplåtspapper/tidningspapper för att torka en stund. När kottarna torkat doppar du igen. Doppa bara snabbt och ta sedan upp kotten direkt, annars smälter stearinet som torkat bort. Det brukar vara lagom att doppa kottarna 3-4 gånger.

eldkottar

Det går att använda tändkottar när man tänder i kaminer men tänk på att det inte är bra om stearin smälter ner i kaminens spjällsystem som då kan bli obrukbart.

Nästa inlägg

MÅLA MED PETFLASKA