BABYSHOWER

Här kommer lite bilder från min lillasysters överrasknings-babyshower. Tips på lekar till babyshower längre ner.

babyshowerdukning

babyshowerballonger

När lillasyster kom höll alla i en varsin ballong. Blå om man tror det är en pojke i magen och rosa om man tror det är en flicka, eller två om man inte kan bestämma sig. Vi tog gruppbilder innan lillasyster kom som hon fick skickade till sig sedan. Kul att titta vad alla trodde när bebisen kommit ut.

Vi hade fixat en spellista med låtar som hade ordet ”Baby” i refrängen.

babyshowergodis

godis

När vi ätit gott lekte vi några lekar. Under alla dessa lekar var dom i lag om 2.

babyshowerlek

lekarbabyshower

Den här leken gav många många skratt! Den ena i laget ska ha en toarulle mellan benen och den andra i laget ska ha en pinne av något slag mellan sina ben. Sedan ska dom försöka få toarullen att hänga kvar på pinnen utan att använda händerna. Denna lek rekommenderas verkligen 🙂

babyshowernappar

napplekbabyshower

Här fick alla deltagare en varsin tallrik med godisnappar på. Sedan skulle dom under 1 minut försöka få på så många nappar som möjligt på ett grillspett dom hade i munnen utan att använda fingrarna. Det var inte tillåtet att trycka ner spetsen i napparna utan dom skulle träs på spettet genom ringen. Antalet nappar på grillspettet i munnen när tiden var slut blev lika många poäng.

baljalek

lekarbabyshower

Till denna lek behöver man en babybalja. Vi tog en dockbalja. Alla lag hade sin egen färg på bollarna. lagen ställde sig i en ring runt baljan. Leken gick ut på att lagen skulle få i så många bollar som möjligt i vattnet under en minut. Man fick försöka kasta så de andras bollar flög ut om man ville. Flög ens bollar ut på gräsmattan fick man plocka upp dom och kasta igen. Alla bollar som låg på vattenytan när 1 minut gått räknades som poäng. Det är bra att lägga t.ex. ett rep runt baljan som visar vart man får stå som närmast när man kastar. En variant av denna lek är att man ställer en balja med vatten på ett bord och sedan ska man studsa pingisbollar i bordet och få bollen att hamna på vattenytan.

Nästa inlägg

BLÅBÄRSSEMLA MED KOLA