BUBBLIG KRUKA AV GIPS

Du behöver:

Ballong

Vatten (ljummet)

Gipsbinda (finns att köpa på Apotek. En kartong med 6 rullar betalade vi drygt 100kr för. Till denna kruka gick det åt nästan 3 rullar)

Sax

Handskar (inget måste men skyddar händerna)

Glasnuggets

Lim

Börja med att fylla ballongen med lite (½-1dl) vatten. Blås sedan upp ballongen till önskad storlek och knyt den väl. Vattnet gör att ballongen kan stå och krukan får på så vis en stadig botten.gipsa

Läs bruksanvisningen för gipsbinda. Klipp gipsbindan i olika stora bitar. Jag fyllde en påse med vatten och ställde i en bunke så jag slapp få gips i bunken. Doppa bitarna av gipsbinda i vatten och lägg dom på ballongen. Gnugga med fingret på lindan så hålrummen fylls med gips. Lindorna ska läggas lite omlott.

gipstorka

När du gjort ett lager låter du gipset torka.

limmagips

När gipset torkat (efter ca 30 minuter) limmar du fast glasnuggets där du vill ha bubblorna på krukan.

gipsa

Nu är det dags att lägga på ytterligare ett lager gipslinda. Se till att forma gipslindan runt alla glasnuggets. Lindorna ska överlappa varandra lite. När du känner dig nöjd så låter du alltihop torka.

bubbligkruka

När gipset torkat (jag väntade drygt två timmar) är det dags att göra hål i ballongen. Det kan stänka när du tar hål på ballongen så akta ögon och omgivningen. Låt gärna krukan torka i några timmar till innan du målar den om du vill göra det.

gipskruka

OBS! Krukan kommer inte tåla vatten så du behöver ha en kruka/fat i gipskrukan.

Nästa inlägg

SLIPP KLADDIG FÄRGBURK