GE BORT PENGAR ELLER LOTTER PÅ ROLIGA SÄTT

Att ge bort pengar eller lotter kan ibland kännas tråkigt. Här kommer 9 olika tips på hur du kan ge bort pengar på roliga sätt:

EN ASK MED PENGAPRALINER

gebortpengarchoklad

Ta en kartong och stoppa ner ett tårtpapper i botten. Lägg ner bakformar. Placera sedan ut pengarna.

pengaask

Slå in i cellofan och knyt med snöre. Klart.

BALLONGPENGAR

pengarballong

Rulla ihop sedlar till rullar. Stoppa in dom i en ouppblåst ballong. Blås upp ballongen och knyt den. Sätt ett snöre runt änden med valfri text.

smällaballong

PANG! Och pengarna kommer fram 🙂

PENGAR I RULLE

pengartoarulle

Slå in en tom toalettrulle i presentpapper. Stoppa i pengarna.

pengarulle

Ta cellofan runt rullen och knyt på var sida.

ÄGGPIÑATA

Du behöver:

Äggskal

Lim

Papper gärna i olika färger (ju tunnare desto bättre)

Sax

Något att fylla ägget med, t.ex. pengar, godis, smycke…

OBS! Ska ägget fyllas med något ätbart bör det läggas i ättiksvatten i 20-30 minuter efter att du sköljt ur ägget. Ättikan är bakteriedödande. Till några deciliter vatten behövs ett par matskedar ättika (24%). Använder du ättikssprit (12%) så behövs det dubbla.

pinata

Börja med att få ut innehållet ur ägget. Är ägget rumstempererat är det lättare att få ut innehållet. Skaka ägget. Knacka försiktigt på toppen. Ta t.ex. en potatissticka för att pilla upp en öppning. Hålet behöver vara så stort så du får in det du vill fylla ägget med. Skölj noga insidan på ägget och låt det torka medan du klipper långa remsor av färgat papper. Klipp sedan jack längst hela remsorna.

pinataägg

Limma remsorna på ägget. Innan du sätter remsor för öppningen fyller du ägget. Avsluta med en bit papper som lock.

äggpinata

HEMLIGA PENGAR I GODISBURK

pengariburk

Ta en ren glasburk. Gör en rulle av papper och ställ den i mitten av glasburken. Storleken på pappersrullen beror på hur stora godisar det ska få plats mellan glaset och rullen. Fyll på med mottagarens favoritgodis mellan pappersrullen och glasburken. Lägg ner pengarna.

pengarigodisburk

Dekorer glasburken hur du vill. Ett mysigt sätt att ge bort pengar till godisälskare på.

HÄNGANDE PENGAR

pengakartong

Ta en box, låda eller kartong. Slå in locket och bottendelen för sig i omslagspapper (om den inte är fin ändå). Knyt eller tejpa fast pengar noga på snören. Tejpa fast snörena ordentligt på insidan av locket. När personen som får paketet öppnar locket hänger pengarna ner.

BRÄNN PENGAR

brännapengar

Stoppa pengar i en tändsticksask och skriv något fyndigt.

DRA UPP PENGAR

pengarpaket

Tejpa ihop sedlar så dom bildar en lång remsa. I ena änden på remsan tejpar du fast en lapp där det står t.ex ”dra upp”. Ta en kartong eller box med lock och slå in bottendelen och locket för sig. Är kartongen/boxen fin i sig själv behöver den inte slås in. Gör en skåra på ovansidan. Lägg pengaremsan i kartongen och trä igenom ”dra upp”-lappen i skåran. Prova så skåran är tillräckligt stor så pengarna kan dras upp utan att fastna.

draupppengar

Kul att ha några mindre valörer så remsan blir längre 🙂

MATCHA ANTALET LOTTER MED ÅLDERN

lotter

Köp så många lotter som år födelsedagsbarnet fyller. Här har vi köpt 65 stycken 5:an lotter till en 65-åring. Be i affären att få köpa lotter som ej är isärtagna så får du en rolig effekt när födelsedagsbarnet kan dra upp lotterna som ett dragspel.

godis

Här tog vi en presentpåse. La i cellofan och presentpapper som fick sticka upp ovanför påsens kant. I botten la vi godis som färgmatchade med lotterna. Tejpade fast en lapp där det stod ”Dra”. Stoppade ner lotthögen i påsen och lät översta lotten sticka upp.

gebortlotter

Nästa inlägg

POLLYCHIPS