OSTFRALLOR MED ÖRT- OCH VITLÖKSGÖMMA

De här ostfrallorna med örter och vitlök är oemotståndliga. Passar ypperligt till bufféer av olika slag, som mellanmål eller som ett gott bröd till maten.

ostfrallor

OSTFRALLOR MED ÖRT- OCH VITLÖKSGÖMMA 16 stycken

50 gram Jäst

3 dl Vatten

1 dl Olivolja

1 ½ tsk Salt

ca 8 dl Vetemjöl

1 dl färsk Persilja

1 dl färsk Basilika

1 ½ msk torkad Oregano

3-6 stycken Vitlöksklyftor

½ dl Olivolja

200 gram riven Mozzarella

Värm vattnet till fingerljummet, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör ut jästen. Häll på resten av vattnet, olivoljan och salt. Rör om. Arbeta ner lite vetemjöl i taget. Degen ska se lite kladdig ut men om du petar på degen ska den inte klibba av sig på fingret. Strö lite vetemjöl över degen, sätt över plastfolie och låt den jäsa i 30 minuter.

Medan degen jäser är det bra att göra ört- och vitlöksblandningen. Hacka persilja och basilika. Häll ner i en skål. Blanda ner oregano, olivolja och pressad vitlök.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda degen något. Dela sedan i 16 delar. Ska bröden vara del av en buffé är mindre bröd att föredra. Rulla degbitarna och lägg dom på en plåt. Gör en grop med hjälp av en matsked i varje och fördela ut ört- och vitlöksblandningen i gropen och dra ut lite på kanterna på bullarna. Häll riven mozzarella över bullarna. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader när det återstår ca 15 minuter av jästiden.

Grädda ett snäpp ner från mitten i ca 15 minuter. Låt frallorna svalna under bakduk så håller dom sig mjuka.

Frallorna går utmärkt att frysa in.

Nästa inlägg

BRÖD I SPRINGFORM