HAVREFRASGODIS

Det här julgodiset är lätt och snabbt fixat. Går att variera på många olika sätt. Här nedan finns grundreceptet och längre ner finns tre varianter som vi provat oss fram till.

GRUNDRECEPT:

5 dl Havrefras (80 gram)

100 g Choklad (valfri)

1 dl Florsocker

Smält chokladen. Häll florsockret i en plastpåse. Blanda den smälta chokladen försiktigt med havrefrasen. Dra ner blandningen i påsen med florsockret och skaka om tills alla havrekuddar är täckta med florsocker. Häll ner allt i ett durkslag och skaka bort överblivet florsocker. Klart!

Förvara i en lufttät burk i kylskåp 1-2 veckor.

POLKA

5 dl Havrefras (80 gram)

100 g Choklad (valfri)

40 gram Polkagrisar (ca 15 stycken polkakuddar)

1 dl Florsocker

Smält chokladen. Krossa polkagrisarna fint eller grovt, det är en smaksak. Häll florsockret i en plastpåse. Blanda den smälta chokladen försiktigt med havrefrasen och de krossade polkagrisarna. Dra ner blandningen i påsen med florsockret och skaka om tills alla havrekuddar är täckta med florsocker. Häll ner allt i ett durkslag och skaka bort överblivet florsocker. Klart!

PEPPARKAKA

5 dl Havrefras (80 gram)

100 g Choklad (valfri)

1 dl Florsocker

2 krm Pepparkakskrydda

Smält chokladen. Häll florsockret och pepparkakskryddan i en plastpåse och skaka om så dom blandas ihop. Blanda den smälta chokladen försiktigt med havrefrasen. Dra ner blandningen i påsen med florsockerblandningen och skaka om tills alla havrekuddar är täckta. Häll ner allt i ett durkslag och skaka bort överblivet florsocker. Klart!

KOKOS

5 dl Havrefras (80 gram)

100 g Choklad (valfri)

3 msk Kokosflingor

1 dl Florsocker

Smält chokladen. Häll florsockret i en plastpåse. Blanda den smälta chokladen med kokosen och rör försiktigt ner havrefrasen. Dra ner blandningen i påsen med florsockret och skaka om tills alla havrekuddar är täckta med florsocker. Häll ner allt i ett durkslag och skaka bort överblivet florsocker. Klart!

havrefraschoklad

Nästa inlägg

FÖNSTERKONST